Nieuws

Tandartsverzekering NMT is "spaarsysteem"

6 jaar geleden - Tandartsverzekering NMT is 'spaarsysteem'   AMSTERDAM – De NMT wil samen met Infomedics een tandartsverzekering aanbieden waarmee consumenten een persoonlijk tandartsbudget kunnen opbouwen. Een opmerkelijk initiatief van de tandartsvereniging, die daarmee een lacune ... lees verder »

Tandartsen in het nieuws

7 jaar geleden - In de media gonst het over ‘te dure’ tandartsen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, minister Schippers, heeft de tandartsen zelfs een laatste waarschuwing gegeven. Dit beeld herkennen wij niet in onze praktijk. Zoals u wellicht weet mogen wij als tandartsenpraktijk vanaf 1... lees verder »

Gamen tijdens het boren van een gaatje bij de tandarts

8 jaar geleden - Patiënten tussen de 8 en 15 jaar worden afgeleid tijdens de tandheelkundige behandeling dankzij een nieuw computerspel. De game die door Delftse studenten is ontwikkeld, is te spelen op een 3D-computerbril en kan met een spelcontroller vanuit de tandartsstoel worden bestuurd. “Zowel jongeren... lees verder »

Gezond gebit is goed voor het hart

8 jaar geleden - Een schoon en gezond gebit helpt bij het voorkomen van hartproblemen. Uit onderzoek blijkt dat de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor tandplak ook een rol spelen bij de verkalking van de slagaderen van hartpatiënten. Slechte tandverzorging kan dus een verhoogde kans geven op hart- en vaatzie... lees verder »

De nieuwe tandarts is steeds vaker een vrouw

8 jaar geleden - Modernisering van het vak leidt tot parttime werken en samenwerken   De 'nieuwe' tandarts is steeds vaker een jonge vrouw die parttime werkt in een samenwerkingspraktijk. Dat signaleert de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). Recente cijfers laten in de per... lees verder »

Tandarts kan ziektes vroeger opsporen

8 jaar geleden - Tandartsen en huisartsen moeten beter samenwerken omdat het gebit veel over de gezondheid van mensen zegt. Door een goede studie van het gebit te maken, zijn allerlei ziekten al in een vroegtijdig stadium op te sporen. "Zoals diabetes en reuma," zegt Rob Barnasconi, voorzitter van de beroepsorgan... lees verder »